Pembayaran i-Sinar Bagi Kategori 1 Dilaksanakan Pada Bulan April 2021



 Seperti yang kita sedia maklum , pembayaran untuk bulan march i-Sinar bagi kategori 1 yang telahpun diluluskan pada bulan Januari yang lepas akan diawalkan pada 22 Februari yang lalu.


Berita ini dapat memberikan satu manfaat kepada penerima yang lulus dalam permohonan. Untuk pengetahuan anda semua juga bukan sahaja i-Sinar dibayar malah Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) dan I-Lestari yang akan dibayar dalam waktu satu masa yang sama.

Tetapi, masih ramai yang tertanya-tanya tarikh pembayaran i-Sinar bagi Kategori 1 yang akan dilanjutkan. Sila rujuk dibawah bagi mengetahui tarikh pembayaran.

PEMBAYARAN I-SINAR BAGI KATEGORI 1

Ramai juga penerima yang telah menganggap pembayaran i-Sinar bagi kategori 1 bagi bulan April akan diawalkan pada bulan March.

Walaubagaimanapun , pada 8 March 2021 kelulusan tanpa syarat i-Sinar kepada pemohon yang sebelum ini tidak layak akan dilaksanakan. 

Berikut adalah merupakan berkenaan pembayaran i-Sinar bagi kategori 1 yang seterusnya .

Dalam satu kenyataan , untuk permohonan i-Sinar yang telah diluluskan pada bulan Januari 2021 yang lepas . Pembayaran i-Sinar bagi kategori 1 telahpun diawalkan dan akan dilaksanakan pada minggu akhir bulan Februari 2021. Bagi pembayaran i-Sinar seterusnya akan dilakukan pada

  • Bulan April
Menerusi satu kenyataan , untuk penerima bagi kategori 1 tidak akan dibayar pada bulan march tetapi akan dibayar pada bulan April. Hal ini demikiran kerana untuk mempermudahkan bagi urusan kelulusan tanpa syarat i-Sinar pada bulan March ini.

SUMBER RASMI FACEBOOK KWSP

Post a Comment

10 Comments

  1. kalau kwsp bayar bulan april jadi macam bodoh la rakyat malaysia admin..tak cukup 10k la bayar sebab tarikh bayaran last bulan 5..admin kena inform kwsp cakap tarikh akhir kena dianjakkan bukan diawalkan.baik diawalkan lagi bayaran akhir bulan april dah tak kena bayar 2k.admin tak buat research dulu ke..

    ReplyDelete
  2. Bagi yang tak Dapat lagi BPR 2021 walaupun lulus, iSinar pun tak akan masuk mac ni, mati lah mcm ni. Knpa macam beserabut urusan BPR dan iSinar ni. Tak fair la macam sukati korang je

    ReplyDelete
  3. Ni memang kerja bodoh,dah jadi pening,utk bulan 3 nak masuk bulan 4,pastu nak kena pinda itu la in la,Hari tu dah elok2 ada jadual pembayaran,ni ubah pulak,cam bodoh

    ReplyDelete
  4. Susah sangat nak settle isinar
    Kadang aeal kadang lambat.
    Itu kan dah diluluskan awal..nak bauar pun takde system langsung...
    Itu duit titik peluh rakyat..

    ReplyDelete
  5. Sy dah serabut mnah 1 bpr mna 1 kumpulan search,..

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum tk payah lh nk marah org lain pun ada masalah nk pkai duit ... Rasa nk cpt pegi kt KWSP jumpa Dorang kt sana .. marah2 kt dlm ni buat apa.. berdoa pada Allah supaya dipermudahkan.. m.maaf 🙏🙏

    ReplyDelete
  7. Aku punya xdapat2..msg dh sampai..tapi cek akaun..xada..bodoh..nyusahkan rakyat..

    ReplyDelete
  8. Sy hari in juga belum dapat lagi in duit sy org send iron

    ReplyDelete
  9. Saya punya i-sinar utk bulan 4 tak masuk, tapi terus masuk utk bulan 5. Ada lagi balance 1k ni.

    ReplyDelete